Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

A Tigáz is kivonul a lakossági gázpiacról

tigaz 0Az E.On, a GDF Suez és a Magyar Telekom után a Tigáz is otthagyja a lakossági gázpiacot. A cég azt kérte az energiahivataltól, hogy vonja vissza az egyetemes gázszolgáltatói engedélyüket.

Azt ígérik, hogy az átadás-átvétel időszaka alatt a szolgáltatás és az ügyfélkiszolgálás minősége is folyamatos és zavartalan lesz.

A Tigáz is kivonul a lakossági gázpiacról

A Tigáz ügyfeleinek egyelőre semmi teendőjük nincs, a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőkről, változásokról időben tájékoztatják majd őket.

"A Tigáz döntése része annak a folyamatnak, amely célja a Társaság üzleti tevékenységét összehangolni a szabályázási környezettel és csökkenteni az üzleti tevékenységét érintő kedvezőtlen hatásokat" - írták.

A Tigáz, Főgáz, GDF Suez és E.On lakossági gázszolgáltató cégei a rezsicsökkentett gázár mellett 2012-ben együttesen 32,49 milliárdos veszteséget hoztak össze, 2013-ban 26,95 milliárd forint volt a mínusz. 2014-ben egyedül a Tigáznak 13,4 milliárdos vesztesége volt a lakossági fogyasztókon.

A 600 ezer lakossági ügyfelet ellátó Főgázt az állam már korábban megvette, a 750 ezres ügyfélkörrel rendelkező GDF Suez és a 650 ezres E.On pedig egyből visszaadta a lakossági szolgáltatásra szóló engedélyét, amint erre megnyílt a jogszabályi lehetőség. A Magyar Telekom sem látott tovább fantáziát a lakossági gázeladásban.

Az 1,2 millió lakossági ügyfelet ellátó Tigáz lépett utoljára a versenytársak közül, fogyasztói a folyamat végén a nagy állami rezsiholdinghoz kerülnek majd, ahogy mindenki más is. A cég mostani döntése a szabadpiaci ügyfeleket nem érinti, ahogyan természetesen az elosztó céget sem. A lakossági ügyfélkör átadása elég bonyolult folyamat, az idei év még bőven eltelhet vele.

 

(forrás:index.hu)