Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Összebútorozhat a Telekom és a MET

metA Magyar Telekom és a MET Holding AG közös vállalatot hoz létre az üzleti ügyfelek energia-kiszolgálására. A cég létrehozását most az Európai Bizottság is engedélyezte.

 

Az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta a Magyar Telekom és a MET Holding AG közös vállalatának létrehozását.

Az indoklásban szerepel, hogy a két vállalat közös cége erős versennyel szembesül a magyar villamosenergia-piacon nem csak a már működő vállalatokkal, de a későbbi belépőkkel szemben is.

Márciusban számoltunk be arról, hogy a Magyar Telekom és a MET Holding AG az üzleti energia ügyfeleket kiszolgáló 50-50 százalékos tulajdoni arányú vegyesvállalatot alapít. A joint venture létrehozásával az üzleti földgáz és villamos energia felhasználók kiszolgálása középtávon megszűnik a Magyar Telekomnál, mivel az ellátást a közös vállalat fogja biztosítani. Az üzleti ügyfélszegmensnek kínált energiaszolgáltatásban történő változás nem lesz hatással a Magyar Telekom által a lakossági felhasználók részére nyújtott energiaszolgáltatásra.

A Magyar Telekomnál az üzleti szegmens eredménye az idei harmadik negyedéves számokban még benne lesz, a vegyesvállalati működés a harmadik negyedév végén indulhat el.

 

(forrás:portfolio.hu)