Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Rendeznék az áramszolgáltatók kivonulásának feltételeit

araszolgaltato kivonulasTörvénymódosító javaslatot nyújtott be a Kormány az Országgyűlésnek, amelyben többek között rendeznék az egyetemes áramszolgáltatók kivonulását és a tartozást felhalmozott ügyfelek kezelését.

Benyújtotta a Kormány az Országgyűlésnek azt a törvénymódosító javaslatot, amely az árampiaci szereplők számára lehetővé teszi, hogy egyetemes szolgáltatói engedélyüket visszaadják, és megváljanak ügyfeleiktől.

A javaslat rendelkezik a kivonulás feltételiről, ésszerűsíti az átadás-átvétel folyamatait, és garanciákat teremt arra nézve, hogy a fogyasztók ellátása az átadás során is folyamatos és zökkenőmentes legyen.

A törvény a tartozásos ügyfelek helyzetével kapcsolatban alapvetően nem változtat az eddigi gyakorlaton, ez azt jelenti, hogy minden fogyasztó automatikusan átkerül új szolgáltatójához, tartozását azonban mindenkinek ott kell rendeznie, ahol az felhalmozódott. Az átvevő társaság a kikapcsolt ügyfelekkel is szerződik, de csak akkor kapcsolja vissza őket, ha az ügyfelek korábbi szolgáltatójuk felé rendezték tartozásukat.

Magyarországon jelenleg 4 szolgáltató nyújt egyetemes szolgáltatás: Észak-magyarországi Áramszolgáltató, Budapesti Elektromos Művek, E.ON Energiaszolgáltató, Dél-magyarországi Áramszolgáltató.

(forrás:portfolio.hu)