Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Módosult a földgáz rendszerhasználati díjakról szóló rendelet

gaz rhdMegjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 6/2015. számú rendelete. A Hivatal 1/2013. évi földgáz rendszerhasználati díjakkal kapcsolatos rendeletét módosítja, melynek lényege az érintett iparági szereplők számára a szabályozás, az egyes fogalmak pontosítása.

Az 1/2013. évi MEKH rendelet a földgáz rendszerhasználati díjakat, a rendszerüzemeltető által nyújtott szolgáltatás minőségének a rendszerhasználati díjakon keresztül történő ösztönzésének szabályait, a nyújtott szolgáltatás minőségétől függően alkalmazható rendszerhasználati díjakat, valamint a rendszerhasználati díjak alkalmazásának feltételeit szabályozza.

A módosítás a korábbi, 2013. évi rendeletben megjelent jelenleg hatályos fogalmakat, illetve – az iparági észrevételek figyelembe vételével – a jellemzően nem a téli fogyasztási időszakban vételező rendszerhasználókra vonatkozó szabályozást pontosítja. A 6/2015. évi rendelettel megvalósult a nominálás eltérési pótdíj emelése (0,0975 Ft/kWh-ra 0,0487 Ft/kWh-ról) is, amely ösztönözni kívánja a rendszerhasználókat a minél pontosabb nominálásra.

A rendelet 2015. október 1-jén lép hatályba.

 

A jogszabály innen letölthető.

(forrás:mekh.hu)