Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Ezek a cégek már csak megújuló energiát használnak

metar rendszerNagy szerepet játszanak a vállalatok abban, hogy a világ a dekarbonizáció felé halad, sok világvezető cég, mint például a Microsoft már 100 százalékban megújuló energiát használ működése során - írja a Quartz.

Nagy átalakulás zajlik a vállalatok energiafelhasználásában, évek teltek el úgy, hogy a megújuló energiát törvényi támogatásnak, pénzbeli juttatásoknak kellett ösztönözni, most viszont elértünk oda, hogy a cégek önként vállalják, 100 százalékban ilyen forrásokból oldják meg energiaszükségleteiket.

Egyesek ezt úgy oldják meg, hogy a megújuló energiatermelésre szakosodott cégekkel szerződnek le és vásárolnak tőlük energiát, legutóbb például a Mars állapodott meg egy skót szélfarmot üzemeltető céggel. Mások viszont igyekeznek házon belül felépíteni a saját megújuló kapacitásokat, a Microsoft már itt tart.

A RE100 2014-ben jött létre, ez nem állami vállalkozásoknak egy szervezete, melynek idei évi adataiból kiderül, valójában hogy is állnak a világ egyes nagyvállalatai a megújuló energiafelhasználás terén.

 

zoldcegek

A fenti lista csak azokat a cégeket tartalmazza, melyeknél a megújuló energiák felhasználása 50 százalék felett van, persze ennél több tagja van az említett szervezetnek. A Google nem szerepel a listában, mivel nem közölt adatokat, az RE100-nak viszont tagja. Ez utóbbi azt mondja, hogy a Google a világ legtöbb megújuló energiát vásárló vállalata. A Google korábban sokat beszélt arról, hogy célja a 100 százalékos megújuló energia felhasználás.

A Facebooknál a cél, hogy 2018-ra elérjék az 50 százalékos arányt.

(forrás: portfolio.hu)