Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Budapesti cégek is pályázhatnak az EU-s energiahatékonysági milliárdokra

energiahatekonysagi palyazat cegeknekElindult a közel 12 milliárdos keretösszegű "Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel" pályázat tervezetének véleményezése.

 

 

 

A pályázat kifejezetten vállalkozásoknak szól, akik vissza nem térítendő támogatás és kölcsön segítségével az épületeik energetikai korszerűsítését végezhetik el. A felhívás fontos eleme, hogy nem zárják ki a budapesti cégek indulását sem, a pályázat várhatóan november 15-én nyílik meg.

Mától lehet a javaslatokat és észrevételeket elmondani a "Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel" című VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 kódszámú felhívás tervezete kapcsán, melyeket 2016. október 7-ig várja a pályázat kiírója a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Az energiahatékonysági pályázat fontosabb részletei

  • A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 11,76 milliárd forint, melyből vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön összege is 5,88 milliárd Ft.
  • A támogatott kérelmek várható száma 170-280 db.
  • A Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek támogathatóak.
  • Támogatási kérelmet mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be.
  • Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 3 millió Ft, maximum 50 millió Ft.
  • Az igényelhető kölcsön összege minimum 3 millió Ft, maximum 50 millió Ft, azzal a feltétellel, hogy a kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét.

 

A pályázat részleteiről a kiírást követően bővebben tájékoztatjuk Ügyfeleinket!

 

(forrás:portfolio.hu)