Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

A csepeli erőművet is megveszi az MVM

csepeli eromuMegállapodott az MVM a svájci Alpiq AG-val a Csepel II. Erőmű megvásárlásáról, a szerződést azonban még nem írták alá - olvasható a Világgazdaságban.

 

 

A vásárlás tárgyát képező cég eszközei eddig is az MVM létesítményeivel összehangoltan működtek. A gönyűi és a Dunamenti 3. blokk után a csepeli az ország legkorszerűbb gáztüzelésű erőműve.

Az erőmű értékesítéséről az Alpiq is adott tájékoztatást, a létesítmény eladásával csökkenteni tudja majd adósságát. Az erőmű egyébként sem tartozik az Alpiq core eszközei közé, így a cégnél folyó reorganizáció miatt meg is kell válnia tőle. Az Alpiq decemberig szeretné lezárni az eladást.

Az MVM számára pedig ez egy újabb lépés, hogy bővítse erőművi portfólióját. Egy korábbi szándéknyilatkozat alapján a Mátrai Erőműben is növelné részesedését az MVM, a jelenlegi 25-ről 49 százalékra. Itt azonban egyelőre nincs még megállapodás a német nagytulajdonossal.

A megújulók terén is ambiciózus tervei vannak az MVM csoportnak, idén és jövőre is újabb napelem parkokat terveznek átadni.

(forrás:portfolio.hu)