Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Változás az áramszolgáltatóknál - milliókat érinthet

DemaszA Nemzeti Közművekhez tartozó Démász országos egyetemes szolgáltatói engedélyt szerzett; így június 1-jétől a Démász villamosenergia-szolgáltatása további négy és félmillió ügyfél számára érhető el országszerte - közölte a Nemzeti Közművek csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint mostantól bárki számára lehetővé válik, hogy egy helyen intézhesse gáz- és áramügyeit. Az egyszerűsített szolgáltatóváltás kezdeményezhető személyesen, vagy akár telefonon is.

A tájékoztatás idézi Kóbor Györgyöt, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatóját, aki úgy fogalmazott: "a villamosenergia-szolgáltatói tevékenység országos kiterjesztésével meg tudjuk teremteni a szabad szolgáltató-választás lehetőségét minden az egyetemes szolgáltatás keretében vételező áramfelhasználó számára. Ezzel a lépésünkkel a lakossági ügyfeleknek, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára is jó lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy kézben tarthassák a villamos energia és földgáz szolgáltatással kapcsolatos ügyeiket."

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a márciusban beadott országos egyetemes szolgáltatói engedély-kérelem kapcsán hozott határozata alapján a Démász országosan 300 helyszínen, a Főgázzal közös kirendeltségen fogadhatja az ügyfeleket. A Nemzeti Közművek - társaságain keresztül - a lakossági ellátásban a földgáz területén mintegy 3,4 millió, míg villamos energia területen 775 ezer ügyfelet ér el közvetlenül, amely most országosra bővült.

A szolgáltatóváltáshoz mindössze két dokumentumot, egy igénybejelentő nyomtatványt és a kereskedői szerződés felmondásához szükséges meghatalmazást kell kitölteni, mivel a Démász minden adminisztrációs feladatot elvégez a fogyasztók helyett.

A szolgáltatóváltás kezdeményezhető személyesen - országosan 300 helyszínen -, vagy akár telefonon és interneten is.

Ez év február 1-jén az Első Nemzeti Közszolgáltató (ENKSZ) Zrt. megvásárolta a közel 1200 főt foglalkoztató, villamos energia egyetemes szolgáltatói és versenypiaci engedélyekkel is rendelkező Démász Zrt. 100 százalékát - jelzi a közlemény.

(forrás:napi.hu)