Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

A legfontosabb trendek, amelyek 2018-ban meghatározzák a megújuló energia szektort

energiafogyasztas2A modern kor során az emberiség fosszilis energiahordozókat használt fel az energiaszükségleteik kielégítésére. A szén, az olaj és a földgáz évszázadokon át megvilágította az otthonokat és használatukkal gépiesítették a háztartásokat, előre hajtva a modern kori civilizációt.

Azonban az emberi fejlődés felgyorsulásával világossá vált, hogy az energiakészletek nem tudnak lépést tartani ezzel a fejlődéssel. A fosszilis tüzelőanyag-készleteink folyamatosan csökkenek, miközben a légkör egyre szennyezettebbé válik.
Emiatt kezdődött meg a megújuló energiaforrások keresése a fenntartható jövő biztosítása érdekében.

Napjainkban civilizációnk kritikus ponthoz ért. Korábban sosem látott mértékű tiszta energiát használunk fel a mindennapjaink során. Azonban a megújuló energia további gyors mértékű térnyeréséhez megfelelő döntéseket kell meghozni.

energiahordozok sulya

Forrás: Nemzetközi Energiaügynökség

 

Amikor a tiszta energia először jelent meg globálisan, felmerült a kérdés, hogy mennyire stabil és skálázható. Makrogazdasági szinten kezdetben a technológiai éretlenség és a finanszírozás hiánya nehezített a jövőbeli növekedést ösztönző politikai támogatási intézkedések meghozatalát.