Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Nap- és szélenergia-rekordot dönt Németország

megujulo energia jogszabályvaltozasAz idei évben újabb rekordot ér el a megújulóenergia-termelés Németországban; a tavalyinál körülbelül 2,5 százalékkal termelnek több villamos energiát nap-, szél-, vízenergia, valamint biomassza alapon.

Az E.On szerint 2018-ban összesen több mint 200 milliárd kilowattóra villamos energiát termelnek a nap-, szél- és vízerőművek, illetve egyéb, például biomasszás megújulós termelő egységek. Ez mintegy 5 milliárd kilowattórával haladhatja meg a 2017-ben megújuló alapon termelt áram mennyiségét.

A 2018-ban Németországban megújuló alapon termelt áram mennyisége megfelel mintegy 66 millió háztartás, vagyis körülbelül Németország és Olaszország összes háztartásának együttes éves áramfogyasztásának. Az E.On szerint az idei németországi megújuló alapú áramtermelés valamikor ezen a héten éri el és haladja meg a 2017-es teljes termelést. A legerősebb hónap idén a megújuló áramtermelés szempontjából január volt, ekkor mintegy 20 milliárd kilowattóra villamos energiát állítottak elő megújuló alapon.

(forrás:portfolio.hu)