Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Az NKM Energia lett a legnagyobb hazai energia-kiskereskedelmi társaság

nkm-short logo  rgb  monochrome-1 1Az NKM Energia lett a legnagyobb hazai energia-kiskereskedelmi társaság - közölte a Nemzeti Közművek (NKM) szerdán az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy 2020. március 31-ével az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be került át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletág, ezzel az NKM Energia az ország energiafelhasználásának több mint 45 százalékát biztosítja.

Tomaj Balázs, az MVM ügyfél vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta: az MVM a nemzeti vagyon értékének növelése érdekében, illetve a vállalatcsoport hosszú távú stratégiájának megfelelően megszünteti a tagvállalati portfóliók és tevékenységek közötti párhuzamosságokat. Azzal, hogy az MVM a teljes villamosenergia- és földgáz-kiskereskedelmi tevékenységét a vállalatcsoporthoz tartozó NKM Energia Zrt.-be szervezte át, lehetővé válik a kiskereskedelmi szolgáltatások minőségének további javítása.

A közlemény szerint az MVM Partner Zrt. ezzel a nemzeti energetikai holding egyedüli villamosenergia-nagykereskedője, az NKM Energia Zrt. pedig az egyetlen, immár több mint 55 ezer üzleti ügyfelet szabadpiacon ellátó villamosenergia- és földgáz-kiskereskedője, és egyben 4,2 millió lakossági és kis üzleti ügyfelet kiszolgáló egyetemes szolgáltatója lett.

Hiezl Gábor, az NKM Energia Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben úgy fogalmazott, létrejött Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten több mint 62 terawattóra (TWh) földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban.

Az átállás ideje alatt az üzleti ügyfelek átmenetileg e-számlát, számlamásolatot és nullás igazolást igényelni, valamint a felhasználói adatokat módosítani csak 2020. április 6-át követően tudnak.

A tranzakcióban érintett ügyfeleknél a profilos felhasználási helyek márciusi időszakra vonatkozó mérőállását a társaság kivételesen nem tudja fogadni április elején. A koronavírus-járvány miatt átmenetileg szünetel az elosztói engedélyesek helyszíni mérőleolvasása, ezért egyes elszámolások becsült mérőállás alapján készülnek el. Az idősoros felhasználási helyeknél a megszokott eljárás szerint, a távleolvasás alapján kapott fogyasztási mennyiségek alapján számol el az NKM Energia Zrt. - írják a közleményben.

A társaság felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy habár a bankszámlaszámok nem változtak, a kedvezményezett szolgáltató nevét NKM Energia Zrt.-re kell módosítani.

(Forrás:MTI)