Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Az EnBW a magyar energiapiac elhagyását tervezte

enbwA német EnBW energiatársaság korábban magyarországi eszközei értékesítéseit tervezte, azonban megfelelő vevő híján továbbra is Magyarországon marad - írja a Népszabadság. A társaságnak az Elmű-Émászban és a Mátrai Erőműben van kisebbségi részesedése.

 

A  Népszabadság  beszámolója szerint a német EnBW energiaszolgáltató  magyarországi eszközeinek értékesítését tervezte korábban, azonban a kivonulás lekerült a társaság napirendjéről, mert nem találtak megfelelő vételárat kínáló vevőt az eszközeikre. Hozzáteszik, hogy ebben része van a kormányzat legutóbbi, energiaszektort sújtó intézkedéseinek, amelyek tovább rontották a magyarországi érdekeltségek jövedelemtermelő képességét.

Az  EnBW-nek  az  Elmű-Émászban  és  a  Mátrai  Erőműben  van  kisebbségi  tulajdonhányada.  A  társaság  annak  idején a másik nagy német energiaszolgáltató, az RWE mellett szerzett tulajdonrészt a magyarországi energiacégekben.

A  lap  hozzáteszi,  hogy  a  társaság  elsősorban  a  német  nukleáris  fordulatot  követő  központi reorganizációs tervének megfelelően tervezte magyarországi kivonulását. Az EnBW korábban lengyel és svájci eszközöket is értékesített.

(forrás: portfolio.hu)