Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Bejött a Siemensnek a zöld üzlet

szelenergiaBevált a Siemensnek, hogy meglovagolta a zöldenergia termelést és az energia-hatékony megoldások iránti keresletet.

 

A német Siemens csoport környezeti portfóliójából származó árbevétele a 2011/2012-es üzleti évben 10 százalékkal 33 milliárd euróra nőtt.

A növekedés nagyobb arányú volt, mint amit a vállalat más területeken elért. A zöld technológiák részaránya a vállalat teljes forgalmában már 42 százalék, a 2008-as arány több mint duplája. A Dow Jones fenntarthatósági indexe kétszáz pályázó közül a Siemenst tüntette ki a leginkább fenntartható vállalatként az ipari termékek és szolgáltatások kategóriában.

A Siemens környezeti portfóliójához mind a négy szektora (ipar, energia, egészségügy, infrastruktúra és városok) is hozzájárul. Mivel a fenntarthatóság egyik eszköze az energiahatékonyság növelése, a társaság az energia területén az e célt szolgáló eszközök és megoldások kifejlesztésére összpontosít. Különösen jövőbe mutatók az energiaáramlás intelligens hálózatokkal való menedzsmentje, valamint az épületek energiahatékonyságának fokozása.

Mindez a számok tükrében: 2012 júliusa óta a vállalat több mint 270 szárazföldi szélturbinára kapott megrendelést Európából és Dél-Afrikából. A Düsseldorfi Városi Művek megbízásából a város kikötőjében a világ leghatékonyabb és leginkább környezetbarát földgáz-erőművét fogja megépíteni. Részt vesz a New-York-i Carnegie Hall, a világ egyik kiemelkedő koncertháza modernizálásában is.

A társaság nemrég tette közzé, hogy Írországból, két, összesen 126 megawatt kapacitású szélpark létrehozása kapcsán kapott megbízást. A Bord na Móna energetikai szolgáltató számára 42 áttétel nélküli szélturbinát kell szállítania, majd a létesítményeket karbantartania.

(forrás: vg.hu)