Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Globális energetikai felmérés

energetikai felmrsVajon melyek változó világunk globális energetikai megatrendjei? A „Better World" kampány keretében indított online felmérésén most bárki segíthet véleményével jövőnk alakításában.

 

Vegyen részt Ön is a felmérésben, és építsünk együtt egy jobb világot. Az ABB Better World kampány alapja egy energiafelmérés, amely a jövő energialehetőségeire és korlátaira helyezi a hangsúlyt. Az idei, októberben kezdődött felmérés 2013. január közepén, a davosi Világgazdasági Fórumot követően zárul le. A tavaly őszi kampányban feltett kérdésekre 123 000-en adtak választ a világ számos országából, köztük az Egyesült Államokból, Európából, Brazíliából és Kínából. Most bárki megismerheti az eredményeket, amelyek energetikai szakemberek, kormányzati tisztviselők, pénzügyi vezetők és a nagyközönség véleménye alapján születtek.

A felmérés korábbi eredményei:

 

Megújuló energiák

A válaszadók 56%-a támogatja, hogy a kisüzemi szél- és napenergia-termelés adókedvezményben részesüljön. A jelenlegi szabályok alapján a megújuló energiaforrásokon alapuló villamosenergia-termelést több mint duplájára kell növelni 2035-ig. Ez az elvárás azonban magasabb is lehet a jövőben, ha a kormányok további intézkedéseket tesznek az alacsony szintű károsanyag-kibocsátás támogatása érdekében – az IEA (Nemzetközi Energia Ügynökség) szerint.

E-mobilitás


Az emberek 55%-a ért egyet azzal, hogy az elektromos járművek számára szükséges infrastruktúra kiépítése kapjon állami támogatást. A kisüzemi villamosenergia-termelés és az intelligens hálózatok egyre inkább lehetővé teszik, hogy a háztartások fogyasztásában szerepet kapjon a megújuló energia. Az elektromos járművek egyre nagyobb száma növeli a töltési megoldások iránti globális keresletet, köztük a hálózatot támogató magasan fejlett felügyeleti rendszerekét és szoftverekét.


Urbanizáció


A válaszadók 42%-a véli úgy, hogy elkerülhetőek lesznek az áramszünetek az elkövetkező 20 évben. Az áramellátó rendszer rendkívül gyorsan fejlődik: egyrészt igény van arra, hogy a megtermelt energia egyre nagyobb mennyiségben származzon megújuló forrásból, másrészt az energia sokkal produktívabb felhasználása is felgyorsítja az intelligens villamosenergia-hálózatok fejlődését.


Energiahatékonyság


A felmérésben résztvevők 53%-a tartaná jó megoldásnak, ha kötelező energetikai értékelést írnának elő az ipari szereplők számára. Ezek a vállalatok a világ teljes energiafogyasztásának mintegy 33 százalékáért felelősek. Az energia kétharmadát mindössze hat feldolgozó iparág fogyasztja el: vas és acél, olaj és gáz, vegyi és petrolkémiai, nemfém ásványi anyagok, cellulóz- és papíripar, valamint színesfémek.


Az ABB Better World weboldalán található esettanulmányokból bárki megismerheti azokat a technológiákat és megoldásokat, amelyek segítségével sikeresen nézhet szembe az emberiség a ma és a holnap kihívásaival.


További információ: http://www.abb-betterworld.com/en/

(forrás: mernokbazis.hu)