Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Svédország lehet az első ország, amely 100%-ban lemond a fosszilis energiáról

newenergySvédország lehet az első ország, amely újratermelődő forrásokból nyert energiát fog használni.Svédország ennek érdekében 546 millió dollárt fog költeni amellyel új energia-kitermelést fog támogatni jövő évtől.

 

 

 

Ennek fényében például a napenergia-források támogatása 800%-al nő majd meg. A terv részeként Stockholm energetikailag függetlenné fog válni 2050-re. habár Svédország már így is 2/3-ad részben kizárólag megújuló energiát használ, a mostani stratégia arra törekszik, hogy fennmaradó területeken, így például a közlekedésben is megtörténjen az átállás. Az erre fordított összeg a fosszilis energiaipar számára megnövel adóból fog származni.

Svédország továbbá hamarosan be fogja zárni a nukleáris erőműveit is, főleg annak okán, hogy azok már nem számítanak modernnek. Az ország többet kíván fektetni az intelligens hálózatokba, az energiatermelés lehetőségeinek fejlesztésében, a zöld-autók szubvencióinak fejlesztésébe, a régi épületek felújításába és energiatakarékosabbá tételében. jelzésértékű, hogy a svéd kormányzati bejelentés röviddel az ENSZ párizsi klímacsúcsa előtt születet