Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
5

Energiagazdálkodás

A megfelelő energiaellátás biztosítása, és az ehhez kapcsolódó adminisztráció zökkenőmentes intézése igen fontos minden vállalkozás számára, de különösen fontos a nagyobb cégeknek, üzlethálózatoknak, több telephellyel rendelkező vállalatoknak, és gyártóüzemeknek, ahol több épület és létesítmény üzemeltetése függ tőle, illetve a konkrét gyártói tevékenység. Legalább ilyen fontos azonban az is, hogy az energiafelhasználás hatékonyan, pazarlás nélkül történjen, és az energiaköltségeket lehetőség szerint minimalizálják. Mindehhez elengedhetetlen a megfelelő tervezés, a számla kontrolling és folyamatos ellenőrzés. Az energiagazdálkodás ezen tevékenységek mindegyikét magában foglalja.

Cégünk ennek megfelelően az energiagazdálkodás keretében több, önállóan is igénybe vehető szolgáltatást kínál Ügyfeleinek.

A rendszeres energiafogyasztások, és szolgáltatói számlák vizsgálata után:

Energiagazdálkodás- csökkentjük a meddőenergia költségeket,
- optimalizáljuk a lekötött teljesítményt,
- ellenőrizzük a rendszerhasználati kategóriának megfelelő tarifák alkalmazását.


Energetikai szaktanácsadás és szolgáltatás teljes körűen

Igény esetén komplex szolgáltatást nyújtunk Ügyfeleinknek az energiagazdálkodás terén:

  • Felmérjük és leegyeztetjük a közmű hálózatokra való kapcsolódás feltételeit a szolgáltatókkal (villamos energia, , gáz, , stb.).
  • Nyilvántartást vezetünk a közműszerződések szerinti, energiafajtáként és épületenként történő számlákról és kifizetésekről, folyamatosan ellenőrizzük, hogy megfelelnek-e a szerződésben foglaltaknak
  • Elemezzük az energiafelhasználás összetételét, a javaslatokat teszünk a költségcsökkentésre.
  • Javaslatokat dolgozunk ki a tervezett beruházások várható energiaköltségeinek minimalizálására (műszaki háttér, ISO 50001 energia irányítási rendszer, stb.).
  • Az energiafogyasztás minimalizált szinten tartása érdekében folyamatos kontrollt biztosítunk.

Hatékony energiagazdálkodás csak az energiahálózat paramétereinek pontos ismeretében lehetséges, amihez elengedhetetlenek a pontos mérések. Cégünk felkészült szakemberei az energetikai mérésekhez korszerű, precíziós eszközöket használnak.

Az energiagazdálkodás keretében nyújtott szolgáltatásaink

Energia audit

Energia auditAz energia audit a villamos és gáz energiaára terjed ki.

Magában foglalja az energiafogyasztás és felhasználás felmérését a veszteségek azonosítását, optimalizációk, elemzések eredményeit, költségcsökkentési javaslatokat.


Villamos és gáz energia beszerzés

Energia beszerzésAz energiagazdálkodásban az energia beszerzés az egyik leglényegesebb pont a költségek minimalizálásához. Szolgáltatásunkkal biztosítjuk, hogy a beszerzés során az aktuálisan elérhető legkedvezőbb energia árat szerezzük meg az Ön számára.


Számlakontrolling és számlakarbantartás

SzámlakarbantartásA számlakontrolling keretében folyamatosan ellenőrizzük villamos és gáz energia számláikat.


Energiafelhasználási modellezés, előrejelzés, nominálás

Energiafelhasználási modellezésA fogyasztói szokások felügyelete és az energiafogyasztó rendszerek, berendezések felülvizsgálata alapján energia felhasználási modellezés, előrejelzés, napi/heti igénybejelentések elvégzése.


Egyéb ügyintézések

Egyéb ügyintézésekVállaljuk a fogyasztó és a szolgáltató közötti reklamációk ügyintézését, és minden egyéb energiával kapcsolatos ügyek (alfogyasztók, szerződések, stb.) kezelését.

További információért, ajánlatkérésért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.