Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Tigáz-Főgáz váltás: több, mint egymillió fogyasztónak üzentek

főgázA Főgáz néhány napon belül lezárja a Tigáz lakossági földgázfogyasztóinak átvételi folyamatát.

Az új ügyfeleknek nincsen teendőjük az átvétellel kapcsolatban - közölte a Tigáz.

A Főgáz október 1-jétől kezdi meg a Tigáz 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztójának ellátását. A földgázfelhasználók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így az érintetteknek nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a Főgáz ellátásába kerülnek. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változik.

A Tigáztól érkezők az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, diktálni pedig október 27-étől nyílik lehetőségük a Főgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül. A fogyasztók átvételekor semmilyen műszaki beavatkozás, sem mérőcsere nem történik. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni.


A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. A Tigáznak előre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen a téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást. A csoportos beszedési megbízások a Főgáznál is tovább élnek, így nem szükséges új megbízást adni a banknak. A diktálós és részszámlás fogyasztókat is változás nélkül átveszi a Társaság, így aki eddig is diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is maradhat ezekben az elszámolási módokban.


A Tigáznál online ügyfélszolgálatot használók egyszerűsített módon tudnak majd regisztrálni a Főgáz online ügyfélszolgálati oldalára.

(forrás:vg.hu)