Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Meglepetések a gázszámlán

gazszamlaAz eddig megszokottnál akár 60 százalékkal magasabb gázszámlát is kaphatnak azok, akiket októberben vett át az állami közműcég a Tigáztól - írja a Figyelő.

A növekvő havidíj az részszámlásokat érintheti, vagyos azokat, akik egy havi fix díjat fizettek minden hónapban, és az elszámolás módszeréből adódik. A két társaság ugyanis nem egymással, hanem külön-külön a fogyasztókkal rendezi az összeget. Mivel azonban az átadás-átvétel a fűtési szezon kezdetére esett, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy most a háztartások többsége egy nagyobb összeget visszakap a Tigáztól, amit viszont részletekben ki kell majd fizetnie a Főgáznak.


A Főgáz több csatornán is próbálta felhívni új ügyfelei figyelmét: tegyék félre a pénzt, amit most kapnak. Ágazati szakértők szerint azonban a lakossági energiafogyasztók nem arról híresek, hogy a szolgáltatók leveleit olvassák. Az emberek többségének jó eséllyel csak az fog feltűnni, hogy egyik pillanatról a másikra megugrott a rezsi. Ráadásul december magasságában sokan már arra sem emlékeznek majd, hogy két hónappal korábban pénzt kaptak vissza, különösen, hogy az egy teljesen más cégtől jött.

(forrás:vg.hu)