Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Januártól a postás olvassa le az ELMŰ-ÉMÁSZ villanyóráit

villanyraA villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény előírásának megfelelően az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoporthoz tartozó elosztói engedélyesek (DSO-k) – az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. – pályázatot írtak ki a leolvasási tevékenységük elvégzésére.


 

 

 

A beérkezett pályázatok közül a legkedvezőbb ajánlatot a Magyar Posta Zrt. adta le és egyben vállalta az elvárt szolgáltatási minőség további javítását. Ebből kifolyólag a két vállalat 2012.12.18.-án egy ünnepélyes munkaindítási sajtótájékoztatót tartott az ELMŰ Váci úti cégközpontjában. A megállapodás részleteiről Béres József, az DSO-k ügyvezető igazgatója valamint Molnár Róbert, a Magyar Posta levél és csomag üzletágának vezetője adott tájékoztatást a sajtónak.

A 2013. január 1-vel kezdődő együttműködés értelmében a Magyar Posta munkatársai olvassák le a Társaságcsoport kisfogyasztói mérőóráit, ami évente kb. 2,7 millió leolvasást jelent. A Posta 100%-os leolvasási hatékonyság mellett vállalata a feladatot, így az éves elszámoló számlák akár 100%-a tény adatok alapján készülhetnek el. A leolvasáshoz egy Android alapú okostelefon kerül bevetésre, mely segítséget nyújt a leolvasási adatok elektronikus rögzítésében és továbbításában, valamint a merőállások és a mérőhelyek fotókkal történő dokumentálásához.

A Magyar Posta Zrt.-vel kötött partnerség több szempontból is előnyt jelent az ELMŰ-ÉMÁSZ számára, hiszen egyrészt egy nagy múlttal rendelkező, stabil alapokon álló vállalat végzi ezentúl a mérőórák leolvasását, másrészt közös ügyfélkörrel rendelkeznek, így a Posta munkatársainak kiváló helyismerete és személyes kapcsolatai az ügyfelekkel nagy előnyt jelent.

(forrás: www.halozat.elmu.hu)