Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Mexikó új napenergiai beruházása

mexiko napelemLegutóbb Mexikó iratkozott fel a megújuló energiaprojektek listára, mely mögött egy igen komoly kezdeményezés áll.

 

 


A háttérben Chile és Brazília is egy komoly energetikai projektet épít ki, mellyel a tisztább jövőt szeretné elősegíteni. Most egy újabb latin-amerikai ország csatlakozott ehhez a csoporthoz.

A mexikói környezetvédelmi minisztérium hivatalosan is megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat egy általa meg nem nevezett céggel, mellyel egy hosszú távú villamosenergia-vásárlási szerződést írhat alá. A projekt első lépése egy újonnan telepített 30 MW-s naperőmű.

Córdoba Ariel Wilson, az energetikai minisztérium főigazgatója elmondta, a cél az, hogy a német technológiával a legnagyobb fotovoltaikus gazdaságot hozzák létre Latin-Amerikában, melynek része lenne a fent említett naperőmű. A költségek körülbelül 91,2 millió dollárra rúgnak. Becslések szerint az erőmű 2014 év vége előtt készülhet el.

A következő hetekben, hónapokban várhatóan minden részlet nyilvánosságra fog kerülni, amiről természetesen a menerko.hu is be fog számolni. Csak bízni tudunk abban, hogy hamarosan Magyarország is valami egészen új és nagy projektbe fog bele, mely alapjaiban megváltoztathatja az energiaszolgáltatást.

 

(forrás: tisztajovo.hu)