Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Összeállt az E.ON-kivásárlás finanszírozása

eonAz MVM Zrt. mai rendkívüli közgyűlésén döntöttek egy közel 150 milliárd forint értékű hitelkeretről - értesült a napi.hu.

 

A portál közlése szerint a társaság 2013. szeptember 13-i, egy hónapon belül harmadik rendkívüli közgyűlésén több más pont mellett hitelfelvételi keretről is döntöttek. A cégcsoport összesen 150 milliárd forintnyi hitelkeretre kért ajánlatot. A társaság 3, illetve 5 éves lejáratú, általános vállalatfinanszírozási célra vehet fel hitelt. A keret háromnegyed részben forintban, a többi euróban áll rendelkezésre. A legnagyobb hitelező az OTP Bank.

A hét elején az állami energetikai vállalat és a Bank of China kötött stratégia megállapodást egymással 300 millió euró értékben, amelynek részét képezte egy 200 millió euró értékű általános vállalatfinanszírozási hitel is. Mint ismeretes, az MVM-nek a hónap végéig kell zárnia az E.ON magyar gázüzletágának összesen közel 260 milliárd forint értékű felvásárlását. A meghatározó részt állami kézben lévő cégnek nemrég a MNV-n keresztül közel 71 milliárd forint értékű tulajdonosi hitelt is nyújtottak.

 

(forrás: portfolio.hu)