Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Hamarosan elkészül a világ legnagyobb szélturbina tesztlétesítménye

szeltesztA projekt a végéhez közeledik, mely egyúttal a világ legnagyobb szélturbina tesztlétesítményének elkészültét fogja jelenteni.


Az államokban hatalmas erőforrásokat mozgósítanak meg annak érdekében, hogy a megújuló energiákat a lehető leghatékonyabb módon tudják kihasználni, illetve felhasználni. A támogatás és a források adottak, így nem meglepő, hogy a napenergia mellett a szélenergia is fontos szerepet játszik Amerikában.

A gigantikus szélturbina tesztlétesítmény már csak a hajtóműre és a hatalmas acél összekötő gyűrűre vár. Ha minden a helyére kerül, akkor hivatalosan is munkába állhat a világ legnagyobb tesztlétesítménye. A fejlesztések Kaliforniában zajlanak.

A szóban forgó 400 tonnát nyomó egység akár 15 MW-os erőátviteli turbinarendszereket is képes lesz tesztelni, ami felgyorsíthatja az újabb projektek fejlesztését és tervezését. Jelenleg két hasonló létesítményről tudunk. Az egyik Spanyolországban, míg a másik az amerikai Coloradóban van. Az új létesítmény azonban sokkal nagyobb és modernebb egységekből áll.

A tervek szerint november 21-én lesz az ünnepélyes megnyitó. A fejlesztések még 2009-re nyúlnak vissza, melyek a 45 millió dolláros támogatási alapnak köszönhetően valósulhattak meg. A kezdeményezők most azt várják, hogy ezzel a létesítménnyel felgyorsulnak a fejlesztések és alacsonyabb lesz következő generációs szélturbinák energiaköltségei, ami szintén nem utolsó szempont.

 

(forrás: tisztajovo.hu)