Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Egy hatosra készül a Google

napenergia googleTrendi lett a nagy amerikai IT-vállalatok körében a megújuló energiákba fektetni. A Google, az Apple vagy a Microsoft szabályosan versenyeznek ezen a téren, a közelmúltban a Google jelentett be nagy fejlesztést.

 

A vállalat összesen 1 milliárd dollárt ígért be eddig e célra, most 80 millió dollárt készül elkölteni összesen hat új napenergetikai létesítményre.

A computerworld.com portál értesülése szerint a naperőműveket két amerikai államban, Kaliforniában és Arizonában építenék meg együttesen 160 MW teljesítménnyel, ami mintegy 17 ezer háztartás energiaigényét elégítené ki.

Ezekkel az új – várhatóan 2014-ben munkába álló – beruházásokkal már összesen 14 megújuló forrásokat hasznosító erőművet „jegyezne" a Google. Olyan jelentős létesítményeket, amelyek maximális összkapacitása elérné a 2 GW-ot, azaz fél millió otthon energiáját biztosítanák.

A Google jelenleg teljes energiaigényének ötödét nyeri napenergiából, de célja, mint ismeretes, hogy teljesen megújuló energiaforrásokból működjön.

 

(Forrás: tisztajovo.hu)