Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Új energetikai pályázatok várhatóak

energia palyazat2Két héttel azon kormányzati jelzés után, hogy őszre várhatók azok az első pályázatok, amelyek a családi házak épületenergetikai felújítását támogatják majd, olyan hírek keringenek a piacon, hogy rövidesen három olyan pályázat jelenik meg, amelyek a cégek épületenergetikai korszerűsítését támogatják majd több tíz, esetenként több százmillió forinttal.

 

 

 Az OTP Hungaro-Projekt Kft. arra hívja fel pénteki rövid összefoglalójában a figyelmet, hogy információik szerint rövidesen három GINOP pályázat megjelenése várható épületek energetikai korszerűsítése témában. Ezekről a legfontosabb információk:

 

1, A GINOP 4.1.1-2015 kódszámú felhívás épületenergetikai fejlesztések támogatását szolgálja (hűtési-fűtési és világítástechnikai korszerűsítés, hőveszteség csökkentés) 15-100 millió forintos támogatás segítségével


2. A GINOP 4.1.2-2015 kódszámú kiírás épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva címmel a fentihez hasonló korszerűsítést támogat, de a megújuló energiaforrások (napelem, napkollektor, geotermikus energia) is beletartoznak ebbe, a fejlesztési támogatás pedig 20-250 millió forint között lehet


3. A GINOP 4.1.3-2015 kódszámú kiírás helyi hő- és villamosenergia-igény kielégítését szolgálja megújuló energiaforrások segítségével (energiatakarékosság, energiahatékonyság elősegítése például napkollektor, hőszivattyú, kazánrendszer segítségével).

 

A pályázatok megjelenéséről és tartalmáról természetesen azonnal értesítjük ügyfeleinket.