Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Kollégáink továbbképzésen

tovabbkepzesCégünk számára mindig is kiemelten fontos volt kollégáink szakmai fejlesztése, az aktuális szakmai tudás elsajátítása és beépítése mindennapi munkánkba.

Ennek a célnak a kitűzésével tavasszal több szakmai továbbképzésen is részt vettünk.

1. 2019. április 1-jén megjelent az MSZ EN ISO 50001:2019 Energiagazdálkodási irányítási rendszerek. Követelmények alkalmazási útmutatóval (ISO 50001:2018) nemzeti szabvány hivatalos magyar nyelvű változata.

Az előző kiadáshoz képest az új ISO 50001 sokat „változott", hiszen be kellett építeni az ISO irányítási rendszerszabványaira jellemző követelményeket, ideértve a szerkezetet, az azonos alapszövegezést, a közös szakkifejezéseket és meghatározásokat. Éppen ezért cégünktől Molnár Boglárka és Zólyomi Rita részt vettek a Magyar Szabványügyi testület (továbbiakban MSZT) által szervezett összevont energiairányítási felkészítő és szinten tartó képzésen.

A képzés célja az energiairányítási rendszerek kiépítésében, működtetésében, fejlesztésében, ellenőrzésében és auditálásában részt vevők ismereteinek frissítése volt az MSZ EN ISO 50001:2019 alapján. A képzés végén kollégáink sikeres vizsgát tettek és az MSZT által kiállított – Az MSZ EN ISO 50001:2019 alkalmazására sikeresen felkészült belső auditor – oklevelet kaptak.

 

2. Molnár Boglárka kolléganőnk tavasz folyamán részt vett a BME Mérnöktovábbképző Intézet által szervezett European Facility Management Network (EuroFM) Létesítményfelelős tanfolyamán. A tanfolyamot június 19-én sikeres vizsgával zárta.