Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Az E.ON csoport kizárólagos tulajdonossá vált az ELMŰ-ÉMÁSZ csoportban

Tags: -eon-

eonA németországi E.ON és az RWE csoport 2018-ban széles körű részesedés- és eszközcseréről állapodott meg egymással – közölte az E.ON.

Magyarországon ez azt jelenti, hogy az E.ON csoport a tranzakcióval kizárólagos tulajdonossá vált az ELMŰ-ÉMÁSZ csoportban.

Az Európai Bizottság a tranzakciót jóváhagyta, és kötelezettségként előírta az E.ON Hungária csoport számára, hogy az áram kiskereskedelmi versenypiacon végzett és az ahhoz szorosan kapcsolódó tevékenységét értékesítse.
Ennek megfelelően május 1-től az E.ON Áramszolgáltató Kft. látja el az áram egyetemes szolgáltatásban lévő ügyfeleket és nyújtja a havidíjas biztosítási szolgáltatásokat.

Az E.ON Energiamegoldások Kft. végzi a földgáz nagy- és kiskereskedelmi és az áram nagykereskedelemi tevékenységet az energetikai megoldások mellett.

Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. pedig a versenypiaci áram kiskereskedelmi tevékenységet viszi tovább, mely értékesítésre kerül.

Minden felhasználói szerződés jogutódlással átkerül az E.ON Áramszolgáltató Kft.-be, a meglévő szerződések fennállása és annak feltételei, továbbá az ügyfélazonosítók nem változnak. Az ügyfélkiszolgálás sem változik, az eddig megszokott elérhetőségeken, módon és színvonalon történik.

A meglévő szerződések jogutódlással átkerülnek az E.ON Áramszolgáltató Kft.-be, az ügyfélazonosítók változatlanok maradnak.

Fontos változás, hogy 2020. május 1-től átutalással fizető ügyfelek számára a bankszámlaszám megváltozik, ami érintheti számlafizetést.

További fontos információkat eon.hu/fontosvaltozas oldalon olvashat.

 (forrás:vg.hu)