Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

2021-től a nagyvállalatoknak nem kell minden évben regisztrációs díjat fizetniük

regisztracios dijfizetes2021. január elsejét követően a nagyvállalatoknak csak az első regisztráció időpontjában kell megfizetni a százezer forintos regisztrációs díjat.

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény rendelkezései alapján a nagyvállalatok az első regisztrációval egyidejűleg százezer forint regisztrációs díjat kötelesek fizetni. A jogszabály megváltozásával azonban 2021. január elseje után már nem terheli további díjfizetési kötelezettség a regisztráló nagyvállalatokat.

A nagyvállalatoknak az eddig megszokott módon továbbra is minden év június 30-áig regisztrálniuk kell a Hivatalnál a MEKH_NVREG ÁNYK nyomtatványon, azonban a százezer forintos regisztrációs díjat ezentúl csak az első regisztráció időpontjában kell megfizetniük.

Ez azt jelenti, hogy annak a vállalkozásnak, amely 2021-et megelőzően már nagyvállalatként regisztrált a Hivatalnál, annak az idei évtől a regisztráció teljesítéséhez nem szükséges minden évben a díjat megfizetnie, mindössze a MEKH_NVREG űrlapot kell megküldenie.

A megváltozott szabályt az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 22/B. § (4) bekezdése tartalmazza.

(forrás:MEKH)