Menerko - Optimális energiamenedzsment

Az elvégzett nagyvállalati energia auditról adatot kell szolgáltatni a MEKH-nek.

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
4

Megváltozott az energia audit adatszolgáltatási formanyomtatványa

adatszolgaltatas energetikai auditJúnius elején a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal új formanyomtatványt tett közzé a nagyvállalatokat érintő energetikai auditok adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítéséhez.

Az új MEKH_ENHAT_AUDIT elnevezésű adatlap a korábbi „Energetikai auditról történő adatszolgáltatás"nyomtatvány (MEKH_AUDIT) helyébe lép.

Az újításra azért került sor, hogy ezentúl részletesebb információkat lehessen megadni az auditált szervezet energiafogyasztásával kapcsolatban. Az új adatlapon lehetővé vált az energetikai auditálással érintett egyes részterületek – épület, folyamat, szállítás – energiafelhasználását külön megadni. Emellett az eddigi adatlapon mindössze a javasolt intézkedésekkel elvárt energiamegtakarítás mértékéről kellett nyilatkozni. Ezentúl tételesen fel kell sorolni a javasolt intézkedéseket, és részletesebb számítást szükséges megadni az elvárt energiamegtakarításról és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentéséről.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére vonatkozó korábbi szabályok nem változtak. Az adatlap kizárólag elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül nyújtható be az energetikai auditálás elvégzését követő 30 napon belül.

Az adatlapot linkünkre kattintva tudják letölteni (Figyelem, a letöltés regisztrációhoz között!)