Menerko - Optimális energiamenedzsment

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
5

Épületenergetika

 

Épületenergetikai audit

 

ÉpületenergetikaVállaljuk az intézmények, létesítmények energetikai audit elkészítését, amely során megállapítjuk az épületgépészeti- és világítástechnikai rendszerek tényleges energiafelhasználását, valamint primerenergia-igényét.

 

Ezen belül részletesen felmérjük az energiafogyasztó berendezéseket, meghatározzuk a tényleges energiafogyasztást, amelyet összehasonlítva a tervezett értékekkel feltárjuk az energiaveszteségeket.

 

Energia-megtakarítást elősegítő javaslatokkal, illetve – beruházási költségek függvényében – megtérülési időkkel látjuk el auditunkat az energiahatékonyabb épület eléréséért.

 

 

 

Energetikai tanácsadás

Energia tanácsadás

 

Korszerűsítések, átalakítások esetén felmérjük az épületgépészeti, valamint világítástechnikai rendszereket, vizsgáljuk azok energiafogyasztását.

Elemzéseket végzünk az optimálisabb energiafelhasználás érdekében, javaslatokat teszünk az energiafogyasztó rendszerek és berendezések költséghatékonyabbá tételének megoldásairól.


Energetikával kapcsolatos ügyekben szakértői képviseletet nyújtunk a gyorsabb és eredményesebb 
tárgyalásoknál is. 

 

 

 

Hőkamerás mérések és elemzések

 

 Épület hőkamerás felvétele

Hőkamerás felvételekkel átvizsgáljuk az épület azon pontjait, ahol az energia távozhat. A hőkamera által készített képeken láthatóvá válnak az esetleges hőszigetelési hiányosságok, szerkezeti hibák, nyílászárók tömítéseinek hibái, beázások, mozgó alkatrészek hibái, hőhidak.

Hibafeltárás hőkamerás felvételekkel

 

 

Hőkamera alkalmazásával az elektromos szekrények hibái könnyen meghatározhatóak , a villamos hálózati elosztók, valamint transzformátorok állapotfelmérése elvégezhető, a motorok, generátorok, illetve beépített villamos hálózati elemek túlterheltségének vizsgálata elkészíthető.

 

 

 

Energetikai Minőségtanúsítvány készítése

 

Vállaljuk az épületek - érvényben lévő jogszabályoknak megfelelő - Energetikai Minőségtanúsítványának elkészítését, szükség esetén helyszíni felméréssel. A tanúsítás elvégzése, kiállítása egy nagy tapasztalattal rendelkező épületgépész és energetikus csapat közreműködésével valósul meg.

 Energetikai tanúsítás

 

 

További információért, ajánlatkérésért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.